Tandlossning

Orsaken till tandlossning är plack och tandsten som tillsammans bryter ner tandkött och käkben. Tandlossning är en vanlig sjukdom som drabbar varannan vuxen. Det kan vara svårt att själv upptäcka symptomen då de ofta kommer långsamt. Därför är det viktigt att regelbundet besöka en tandläkare som hjälper dig se över din tandhygien, så att tillståndet kan åtgärdas snabbt och sedan fortsättningsvis förebyggas.

 

 

Gingivit (tandköttsinflammation)

Symptomen är rött, svullet och tandkött som lätt börjar blöda t.ex. när man borstar tänderna. Detta kan vi tillsammans med patienten enkelt åtgärda genom återkommande besök samt att vi informerar om hur du ska sköta hygienen på bästa sätt.

 

 

Paradontit

 

Är en inflammation i tandköttet med bennedbrytning. Paradontit är en utvecklad form av Gingivit med samma symptom till en början. I vissa fall kräver paradontit kirurgisk behandling. Detta utförs då av våra specialister här på vår klinik i Jakobsberg.

 

Ring oss på 010-1717272 så hjälper vi dig boka en tid för behandling av tandlossning

 

 

Kontakta oss

 

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns tillgängliga på telefon, mail eller via formuläret som du hittar här.

Läs mer om vår Tandvård