Karies - Behandlingar, orsaker & symptomer

 

Karies är en av världen vanligaste sjukdomar och drabbar de flesta människor. Vanligtvis kallar man karies för "hål i tänderna". Hålet bildas av en infektion som löser upp ett lokalt område av tandens vävnad.

 

Infektionen beror på obalans mellan det som återuppbygger tandens vävnad och det som vill bryta ner vävnaden. Symptomen är dock väldigt individuella och behöver därför bedömas från person till person. Den vanligaste orsaken till att infektionen orsakar hål beror på hur mycket socker personen får i sig. Sockret i det vi äter ger näring till bakterierna och det bidrar till att intensiteten ökar på infektionen.

 

 

Vi behandlar karies!

 

Upplever du problem med dina tänder, kontakta oss så snart som möjligt så gör vi en undersökning! För att återställa tandens/tändernas utseende och funktion borrar man vanligtvis för att sedan göra en lagning. För att motverka att ytterligare hål uppstår är det viktigt att tänka långsiktigt. Vi ser till att du får den kunskap du behöver för att sköta om dina tänder framåt. 

 

Ring oss på 010-1717272 så hjälper vi dig boka en tid för behandling av karies

 

Kontakta oss

 

Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns tillgängliga på telefon, mail eller via formuläret som du hittar här.

Läs mer om vår Tandvård